Gulrot- og ingefærsuppeEn av mine favoritthøstsupper er gulrot- og ingefærsuppe. Jeg serverte den i går da Karen og Therese var en tur innom og det så ut som de likte den. Den er veldig enkel å lage, så jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med dere.

Du trenger:
25g solsikkemargarin (jeg brukte solsikkeolje)
1 stor løk, grovhakket
800g gulrøtter
1 medium potet, skrelt og grovhakket
2 stilker med selleri, grovhakket
1 liter vann
1 ss sitronjuice
1 ss buljongpulver
1/2 ts ingefærpulver
5 cm av en ingefærrot (jeg elsker ingefær og bruker ofte litt mer)
sjøsalt og nykværnet pepper
fersk hakket koriander, til pynt

Smelt solsikkemargarinen i en stor kjele. Tilsett løk og stek til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett gulrøtter, potet og selleri. Rør godt og stek i et par minutter. Tilsett vann, sitronjuice, ingefærpulver og buljongpulver og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er myke. Den letteste måten å utvinne ingefærjuicen er å bruke den fine siden av en rasper og raspe ingefæren, inkludert skinnet, i en bolle. Ta ingefæren i hånda di og klem hardt til over bollen til all juicen er utvunnet. (Dette er min favorittdel av hele suppelaginga). Miks ingefærjuicen i suppa. Bruk en håndmikser til å mose (“liquidise”) suppa til en jevn konsistens. Tilsett sjøsalt og nykværnet pepper. Dekorér med hakket fersk koriander.

2 replies on “Gulrot- og ingefærsuppe”

Comments are closed.