Kjøttfri mandag: En supergod salat med kremet dressing og ristede hasselnøttkjerner

Stakkars salater! Mange salater lider nemlig av det som kalles guilty by association. For hva hjelper det å være knasende god, bestå av spennende komplimenterende smaker og attpåtil være skikkelig næringsrik, når mange mennesker avfeier deg bare fordi du har salat i navnet ditt?

Dagens oppskrift er en salat som det blir gjort stor urett mot hvis den avfeies fordi den er en salat. For denne er så mye mer enn vassen isbergsalat og mais på boks.

Du trenger:

150 g aspargesbønner
50 g kokte erter (jeg brukte fra boks)
to stilker stangselleri
to gulrøtter, strimlet
to store røde tomater
200 g feldsalat
en håndfull hasselnøttkjerner
basilikumblader

til dressingen trenger du:

en dl crème fraîche
en toppet ss tomatpuré
en ss rødhvinseddik
en ts dijonsennep
et halvt fedd hvitløk, presset
salt
pepper

Kutt av endene på aspargesbønnene og forvell dem i kokende lettsaltet vann i fire minutter. Ta dem ut av det kokende vannet og legg de i kaldt vann i tre minutter. Etterpå koker du de strimlede gulrøttene i et halvt minutt, og legg dem i kaldt vann i et halvt minutt.

Hakk tomat og skjær stangsellerien i skiver. Skyll ertene hvis du bruker bokserter. Bland aspargesbønnene med gulrøtter, erter, tomater og stangselleri.

Så kan du lage dressingen. Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til blandingen er jevnt over lyserosa. Bland mesteparten av dressingen med tomat- og gulrotblandingen. Rist hasselnøttkjernene i en panne til de er varme.

Skyll feldsalaten og rist den i det lille som er igjen av dressingen. Legg salaten i bunnen av tallerknene og ha på grønnsakene. Strø på de ristede hasselnøttene og basilikumsblader.

God kjøttfri mandag alle sammen! Mmmm.

9 replies on “Kjøttfri mandag: En supergod salat med kremet dressing og ristede hasselnøttkjerner”

Comments are closed.