Kjøttfri mandag: Pastasalat


Det er mandag og en strålende ny mulighet til å redusere CO2-utslipp ved å ikke spise kjøtt. Det som skiller kjøttfrie mandager fra eventuelle andre kjøttfrie dager er at man får være en del av en verdensomspennende kampanje, et fellesskap av både kjøttspisere, vegetarianere og veganere som sammen ønsker å redusere noen av de ganske skremmende konsekvensene kjøttindustrien har for planeten vår, ved å ikke spise kjøtt på mandager.

Hver mandag legger jeg og Marte ut en ny digg vegetaroppskrift her på bloggen. Forrige mandag var det pære- og blåskimmelostsalat, denne uka er det pastasalat:

Pastasalat

Denne salaten lager jeg omtrent hver uke. Den består av ingredienser jeg så og si alltid har i kjøleskapet, det tar ca. 15 minutter fra du begynner å lage den til den er klar til å spises, også smaker den utsøkt.

Det du trenger er:
pasta
noen never spinat eller ruccola (velg det du liker best, selv foretrekker jeg spinat)
noen tomater, skjært i båter
litt smør
en god del sjampinjonger
fersk mozzarella, skjært i terninger
raspet parmesan
salt
nykvernet pepper

Kok opp pasta. Skjær sjampinjongene i skiver og stek de i smør i en panne. Hvis du har hvitløk og/eller litt hakket fersk persille, kan du steke sjampinjongene i dette også. Smak til soppen med salt og pepper. Bland alle ingredienser sammen og servér i skåler. Har du pinjekjærner liggende, gjør de salaten bare enda bedre. Varm de i så fall opp i en panne og strø over salaten.

Lyst på noe annet? Prøv pasta med kantarell- og rosmarinsmør, pasta med squash og ostesaus eller risotto.

2 replies on “Kjøttfri mandag: Pastasalat”

Comments are closed.