Rødbethummus

Hei dere! Plutselig er vi i slutten av mars. Jeg vet ikke helt hvor tiden ble av, men samme kan det være. Det viktigste nå er at det er vår. Og lyst. Og varmt. (Humøret stiger bare jeg skriver disse ordene). Vel, kanskje det er en overdrivelse å kalle to plussgrader for varmt, men det er i alle fall litt varmere. Og etter ni år som balkongløs så nyter jeg å kunne sitte ute mens jeg er hjemme. For en luksus!

Og når man sitter der ute, tullet inn i tre ulltepper fordi man vil sitte ute i enda en time til, selv om det gradestokken bare så vidt er på plusssiden, så er det viktig å ha noe godt å spise. Jeg har jo alltid vært en stor tilhenger av dipper, som for eksempel tzatziki og hummus, og min nyeste favoritt er rødbethummus. Lett å lage og skikkelig godt!

Du trenger:
fire rødbeter
en stor håndfull valnøtter
en til to ss tahini
ett hvitløksfedd
en sitron
olivenolje
salt og pepper

Skrell rødbetene og kok de i en kjele til de er gjennomkokte. Hvis en gaffel går lett igjennom er de klare. Hell av vannet og skjær rødbetene i noen store, grove biter. Ha valnøttene på et stekebrett og stek de i ovnen under grillen i overkant av fem minutter, eller til de har blitt litt mørkere brune. Pass på at de ikke brenner seg. Ta valnøttene ut av ovnen, hell de i en bolle og bruk stavmikseren på de til de er helt pulveriserte. Ha i rødbetbitene, tahini, et presset hvitløksfedd, juicen fra en halv sitron, bittelitt olje og nykvernet salt og pepper og bruk håndmikseren til alt dette er en fast røre. Smak til med enda litt mer sitron og salt og pepper om nødvendig. Sett hummusen i kjøleskapet til den er avkjølt og spis med favorittbrødet ditt eller til favorittsalaten din. Gjerne ute på en balkong!

2 replies on “Rødbethummus”

    1. Hmm, godt spørsmål. Jeg tror det kan hete hummus med andre ting enn kikerter også. For eksempel så finnes det jo hvitbønnehummus. Er uansett enig i at dip er undervurdert. (Bortsett fra rømmedipper med pilver i som er overvurdert 🙂

Comments are closed.