Bananmuffins


Jeg tenkte jeg skulle dele min favorittmuffinsoppskrift med dere i dag. Den er så enkel å lage at jeg lager den omtrent en gang i uka. Dessuten blir de alltid veldig saftige, er deilig nøttete i smaken, og smaker nesten best når du varmer de opp for andre gang etter å ha hatt de i fryseren.

Du trenger:
2 kopper mel
2-3 teskjeer med natron
1/2 kopp sukker
1 boks rømme
1 økologisk egg fra frittgående høne
4 spiseskjeer lønnesirup
3 spiseskjeer solsikkeolje (eller lignende)
3 bananer, finhakkede

Bland alt det våte for seg. Bland alt det tørre for seg. Bland det våte med det tørre. Plassér papirmuffinsformene i muffinsformen. Stekes på 200 grader i underkant av en halvtime.

Selv synes jeg muffins er best når de ikke er før søte, og foretrekker de frostingfrie. Jeg er altså ingen cupcakoman. Men dere som best liker pastellfargede bakervarer, kan jo lage mintgrønn eller lyserosa frosting til å ha på. Selv nøyer jeg meg med å ha fotballformer.

8 Kommentarer på Bananmuffins

 1. Kristin
  Saturday, 12. March 2011 7:04 pm

  Hihi, jeg foretrekker og uten frosting! Fint jeg ikke er alene :D Disse så kjempegode ut, og ganske enkle også :) Har lagt innlegget i favorittene mine, slik at jeg ikke glemmer det ^^ Disse skal jeg bake til bursdagen min neste lørdag :D

 2. marianne
  Sunday, 13. March 2011 9:41 pm

  disse vil jeg prøve å lage!

 3. koffeine
  Tuesday, 15. March 2011 8:18 pm

  Jeg har disse i ovnen. Slengte oppi noen hakkede pekannøtter, er spent på resultatet :)

 4. Hanne
  Tuesday, 15. March 2011 10:14 pm

  Kult! Håper dere liker de så godt som jeg gjør. Hakkede pekannøtter hørtes ut som en suveren idé.

 5. koffeine
  Sunday, 3. April 2011 6:39 pm

  Nå baker jeg disse for andre gang denne uka! Jeg synes de er supre til frokost. Har i halvparten sammalt hvete, sånn for å ha et lite sunnhetsalibi. Jeg mener grovt mel og banan – det må jo være veldig sunt? :)

 6. Hanne
  Sunday, 3. April 2011 9:44 pm

  Sammalt hvete, det må prøves! Så bra at du liker de så godt Koffeine. Selv lagde jeg de i går, igjen, og synes de passer til både frokost, formiddags og kvelds.

 7. sanna
  Friday, 9. March 2012 12:30 pm

  disse var dødsgode! brukte bare vanlig sirup, blir de mye bedre med lønnesirup? heldigvis ble det litt ekstra røre igjen til å slikke, shit så godt…

 8. Hanne
  Monday, 19. March 2012 9:44 am

  Desse lagde eg på laurdag og dei blei fantastisk gode. Eg trykte litt blåbær oppi nokon av formene og valnøtter i andre. Kjempegodt! Takk for oppskrift=)